Zoé kutyus

2021.03.31

Kedves Bundás csapat!
Már néhány éve követem a munkátokat, mivel 18. kerületi lakosként olyan állatvédő szervezeteket szerettem volna támogatni, akik a környéken segítenek, és azt hiszem amit ti csináltok, az emberfeletti, köszönöm nektek!
Így jött szembe velem 2019 október elején egy segítségkérő felhívásotok, egy törött lábú kiskutyának kerestetek ideiglenes befogadót a lábadozása idejére. Ahogy megláttam a kutyusról készült képet, valami megmozdult bennem. Sajnos nem sokkal előtte kellett elbúcsúzni az egyik cicánktól, így elég érzékeny periódusomat éltem, de úgy éreztem talán az, hogy most néhány hétig egy beteg kölyökről gondoskodhatok, az segíteni fog a lelkemen is. Megbeszéltem a párommal, és írtam is Anikónak, hogy ha nincs más jelentkező, nálunk ellehet a kutyuska. Október 4-én meg is érkezett Zoé, én már akkor olvadoztam, de mint kiderült az állatorvosnál volt két kedves hölgy, akik meglátták, és szerették volna örökbe fogadni. Szóval igyekeztünk az ideiglenes lét alatt nem túlságosan megszeretni, ami nem volt egyszerű, mert egy 4 hónapos kiskutya könnyen az ember szívéhez nő :) Eljött október vége, amikor a gazdijelöltek eljöttek érte. Persze bőgtem egy sort, mikor elvitték, de tudtam, hogy így lesz, plusz szimpatikus család volt és biztos voltam benne, hogy jó élete lesz náluk. Azonban pár órával később csörgött a telefon, Anikó hívott, hogy a gazdijelöltek visszahoznák a kutyust. Természetesen azonnal igent mondtam, és utána már nem lehetett letörölni a mosolyt az arcomról! Szerintem Anikó is sejtette, hogy hát itt szerelem van, és megkérdezte, hogy egyáltalán meghirdesse-e, vagy szeretnénk őt mi? Pici gondolkodás után eldöntöttük, hogy akkor ideiglenesből átlépünk örök gazdi státuszba, és Zoé azóta a családunkhoz tartozik.
Egy csodás, imádnivaló, játékos kutya, vérbeli terrier, akinek mindig intézkednie kell. Annyi szeretetet kapunk tőle, hogy teljesen feltölt a puszta jelenléte, és ezért elnézzük neki az összes "rosszaságát" is: kertrendezés, kartondoboz boncolás, szomszéd megugatása a napi kedvenc elfoglaltságai közé tartozik. Néha embernek képzeli magát, néha ölebnek, néha pitbullnak :) A cicáinkkal is összebarátkozott, reméljük sok-sok hosszú boldog évet élünk így majd együtt.
Köszönjük, hogy ránk bíztátok őt! További sok sikert kívánunk a munkátokhoz!
Szeretettel:Zoé, Zsuzsi, Attila és a cicák :)

Gergely Zsuzsanna