Szofi kutyus

2021.04.04

"Szofi május elsején lesz hét éves, immár több, mint három éve van velünk. Ugyanolyan bolondos maradt, mint négy éves korában volt, de az évek során sikerült olyan fokú kötödést "kiépítenünk", hogy mostanra teljes mértékben megbízik bennünk, vezényszavakra, utasításokra pedig maradéktalanul engedelmeskedik.

 Többnyire. Időnként ugyanis, séta közben, ha egy cimborájával találkozik, az inger időnként erősebb, és odarohan játszópajtásához. Ez azért lehet problémás, mert a környékben van egy-két kutya, aki támadólag lép fel, Szofi pedig karakán egyéniség, ha megtámadják, azonnal támadólag reagál. Egyébként mindenkivel nagyon barátságos, kutyával, emberrel egyaránt. 

Mindig megdicsérik, hogy milyen szép, okos, és engedelmes. Nem szokott hozzá, hogy a négy fal között töltse idejét, szilveszterkor megpróbáltam beengedni a télikertbe, három órát bírt, utána elkezdett rendezkedni (lehet, hogy lakberendezőnek készül). Mivel télen is a kertben volt, éjjel-nappal, ezért bőségesen kapott vacsorát, mínuszokban pedig reggelente egy kis szalonnát. 

Kicsit ki is gömbölyödött, ezért a jóidő beálltával csökkentettük az adagját, el kell kezdenie fogyókúrázni. Ha valamit, akkor ezt nem szereti, a hasával ugyanis nagyon jó barátságban van. 

Szofi tehát jól érzi magát nálunk (ha nem, akkor nagyon jó színész), sokat beszélgetünk vele, imádja, ha dögönyözik, és nagyon szeret fogócskázni, bár ez utóbbit inkább kutyatársaival, mi ebben nem vagyunk neki megfelelő partnerek. :) "