Scotty

Egy pénteki napon, délben érkezett a segítségkérés mely szerint "a kertben találtunk egy sánta, csonkolt farkú, nagy hasú kiscicát. Megetettük de nem tudjuk megfogni."

Azonnal siettünk a helyszínre, sikerült is a picit befogni. Majd vittük orvoshoz.

A nagy hasról azt gondoltuk férges mint minden kiscica, de bárcsak az lett volna!

Hamar kiderült, hogy nem a hasa nagy, hanem a hólyagja. Az UH visszaigazolta, hogy ez az apró csepp 8-10 hetes baba tele van kristályokkal. A húgycső teljesen el van záródva. Amikor megpróbálták kimosni, szétrepedt a hólyag.

Azonnal bevitték a műtőbe. Fel kellett vágni a hasfalat, és megpróbálni helyre hozni a hólyagot, illetve kimosni a húgycsövet.

Ez a műtétet még egy felnőtt macskának is nagy műtétnek számít, nemhogy egy 8 dkg-os csöppségnek. Nagyon kellett a drukk!

A műtét szerencsére sikeres volt, kapott katétert a pici, és 48 órán át izgultunk az életéért.

De ebben a csöppségben annyira nagy az élni akarás, hogy még etetni sem kellett, szépen evett ivott a műtét után szinte egyből.

Hétfőn mehetett is katéter kiszedésre, ez után egy hét aggódás és türelmes várakozás, hogy tud e önállóan pisilni, és hogy a hólyag varrat tart e, nincs e szivárgás?

Lekopogjuk, jelenleg minden rendben, hasi varrat is kiszedésre került már.

Nagyon ügyesen kakil, pisil, eszik, játszik. A farkáról kiderült,hogy nem csonkolt, hanem így született, mert teljes szőr fedi az egész farok kezdeményt. A hátsó lábánál van valami rendellenesség, de ez nem akadályozza meg abban,hogy úgy rohangáljon mint egy kis turbó cica.

Annyira édes szép pofija van, hogy ez el is feledteti a cica hátső részén lévő rendellenességeket 😊

Írtó kedves, bújós, eleven, dorombolós, kb. 2023.03.04-én született fiúcska aki hamarosan gazdi kereső lesz.