10. születésnapunk - a kezdetek

10. születésnapunk - a kezdetek

A MEGALAKULÁS TÖRTÉNETE
2024-BEN 10 ÉVES A GYÁLI BUNDÁS BARÁT ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLET


Tizedik évfordulónk alkalmával, ez az év a mindennapi mentések mellett az ünneplésről, a sikerekről,a megemlékezésekről fog szólni.


Kezdjük hàt az első naptól, amikor is megismerkedtem az állatvédelemmel
Smiatek Anikó vagyok a Bundás Barát Állatvédő Egyesület alapító tagja és egyben elnöke.
2010 decemberében egy tv csatorna esti híradójában hírt adtak egy kutyáról, akit az erdőben fogtak be és bekerült a sintértelepre. A riport a telepen készült és a háttérben a -12 fokos hidegben egy kis csontsovány tacskó vacogott. Elhangzott, hogy aki 14 nap után kevéssel nem kerül gazdához elaltatják.
Már volt egy tacsim Pocika, akit 2023-ban 15,5 évesen kellett elengednem, de 2010-ben még kis vidám felszabadult kis tacsi volt, és egyedüli kutyusunk, gondoltuk jót tenne neki egy kutyatárs. ( most 7-en vannak)
Mikor hazajött a párom, elmondtam neki mit láttam és hogy a pici tacsi ott gubbasztott, fázott és a szívem is megszakadt és összeszorult.
Ahogy felkerült a videó a tv weboldalára elindítottam a keresést és elhatároztam, bárhonnan is de elhozom. Nem halhat meg!
1-2 nap alatt ki is derült, hogy a várpalotai sintértelepen van és még 10 napot kell várni ahhoz, hogy hazahozhassam.
Hosszú, hideg 10 nap volt, de eljött a nap.
A várpalotai Alex Állatvédő Egyesület már akkor kutyákat mentett és segítségükkel egy megfürdetett kacska lábú, vékonyka cukorfalat kutya gazdája lehettem, szerződéssel, ivartalanítási kötelezettséggel! Emlékszem az első napra és az első találkozásra. Hosszú nap vokt, de ha jól emlékszem 2010 12.18-án megérkezett végleges otthonába, hozzánk!
Ő Fülöp itthon csak Füli
Ekkor kezdtem el szembesülni azzal, hogy a kerítés nem kolbászból van!
Belecseppentem egy olyan világba, ahol kitárult elém Magyarország egyik legdurvább és legkegyetlenebb oldala, az hogy ebben az országban hogy bánnak az állatokkal. Szembesültem azzal, hogy a törvények csak papírhegyek, a hatóságnál is csak emberek dolgoznak, csak feladat van sokszor érzések nélkül, nincsenek szankciók, büntetések, sz@rik ebben az országban sok mindenki sok mindenre!
Tisztelet azon hatóságok embereinek, és állatbarát embereknek, akik kiemelkednek a sorból és tesznek azért, hogy az állatok is élhessenek jogaikkal.
Na de rövidebb támogatói létem utàn, csatlakoztam a várpalotai csapathoz, ami 110 km - re volt lakhelyemtől. Amit tudtam megtettem, sok mindent tanultam és láttam, volt hitem, hittem hogy szebbé és jobbá tehetem az állatok kiszolgáltatott életét!
Voltak és vannak most is lelkileg nagyon nehéz napok, de eddig így vagy úgy sikerült megbirkózni vele.
Bár rengeteg állat szorul segítségre akik hontalanul élnek, de sok borzalom a kerítések mögött marad, mert azt gondoljuk " nekik van otthonuk" " van gazdája"
2013. decemberében elhagytam Várpalotát és 2014-ben 17 fővel megalapítottuk Gyálon a Bundás Barát Állatvédő Egyesületet!
A mai napig vannak támogatóink, akik 2014 óta segítik munkánkat
Azzal a céllal indultunk, hogy a hontalan állatok mellett a szegény körülmények között élő, hirtelen megváltozott élethelyzetben kerülő vagy kisnyugdíjas állatbarát emberek szeretett állatai is segítséget kaphassanak.
Így kezdődött a történet és valahol Fülöp indította el, és hála Istennek még itt van velünk
Sok mindent megéltük, ő egy igazi kis harcos, aki 4 gerincsérv után, lebénultan is a mindennapjainkat megmosolyogtató, kedves, életvidám kutyusa. Ereje, kitartása és küzdelme azért, hogy minél tovább boldog életet élhessen velünk csodálatra méltó.
Legyenek ezek a kezdő sorai a 2024-es év születésnapi programjának

Tartsatok velünk, ígérjük nem fogtok csalódni és 2024 Április 27-ét most írjátok be a programfüzetetekbe
Folytatjuk…

Köszönjük, ha támogatod munkánkat:
- adód 1%-os felajánlásával - adószám 18620029-1-13
- Tárgyi adományokkal, ékelemmel
- Ideiglenes befogadással
- Önkèntes munkavégzéssel
- Anyagi támogatással
Anyagi segítséget a következő elérhetőségre várjuk
Kedvezményezett: Bundás Barát Állatvédő Egyesület "Néró kölykei" jeligére
Bank neve: MBH Bank
Számlaszám: 65100118-11392792-00000000
IBAN:HU96651001181139279200000000
Swift kód külföldről való utaláshoz: TAKBHUHBXXX
Adószám: 18620029-1-13
Paypal: bundasbarat@gmail.com
Tárgyi adomány esetén, kérjük írjatok ránk Messengeren vagy a bundasbarat@gmail.com Mailcímre.
Köszönjük!