Olivér


Fontos tudnivalók

=> 2014-ben született hamarosan ivartalanításra kerülő kan kutyus

chipezett, veszettségoltással rendelkezik

Jelleme

=> https://www.youtube.com/watch?v=vlkiFe3vLs8

=> Barátságosmás kutyákkal, jól kijön kanokkal, szukákkal.

=> Oli egy szuper kutya, csak kicsit más mint a többi. Nem azt mondjuk, hogy ebben a percben már 100%-ban minden rendben a lelkével, de nagy részét már kiismertük, tudjuk kezelni, így bátran állíthatjuk, hogy egy nyugodt, kutyákhoz értő, és segíteni vágyó, gyerek nélküli családban Oli leélhetné hátralévő 5-8 évét, hiszen. Jó úton halad afelé, hogy tökéletes társa legyen új gazdájának.

=> Oli - ha egy kis izgalom éri, vagy valamire várni kell - akkor rendkívül izgatott lesz. Ilyenkor a dolgokat hamar orvosolni kell, mert Oli ezt önállóan még nem tudja kezelni.

Ilyen izgalmi helyzet például,

- Amikor meglát minket és eljön a séta ideje: tudja, hogy megyünk az erdőbe, hogy jönnek a kutyabarátai is , hogy hív az erdő a séta a szagok, ilyenkor toporzékolva várja a sétát, egy másodpercnyi nyugta sincs.

- Nem szereti, ha a nyakához nyúlkálunk, így ügyesnek kell lennünk. Nem harap, csak jelzi, hogy ne nyúlkálj, menjünk már, és néha csattog, akárcsak amikor jutifalat osztás van. Nem bírja szépen kivárni a falatot.

- Ha nyílik a kapu, Oli se lát se hall, megy, mert már várja az erdőt és a sétát. Ember legyen a talpán, aki ilyenkor visszafogja, de bíztató lehet, hogy 50 kg-os nők is elbírnak vele, tudják tartani, tudják kezelni.

- A következő stressz pont, főleg nyáron, amikor séta közben szomjas lesz. Ez ismét felizgatja magát, mi elővesszük a vizet, iszik, pihen, majd ismét minden rendben.

- Különös figyelmet igényel vihar esetén, jó ha van egy lebetonozott fedett nyugis kennel, de már egy ideje nem kapja a nyugi cseppet, meg a calmexet sem, csak ha az időjárás rosszabbra fordul, de már messze nincsenek romboló és önromboló cselekedetei.

Leendő gazdája

=> Csak olyan ember jelentkezzen, aki segíteni szeretne, aki átérzi Oli problémáját, aki kitartó és gyakorlott kutyás.

=> Egyesületünk teljesen mértékben támogatást nyújt annak a személynek, aki Olit magához veszi. Nem rossz kutya ő, hisz mi is elbírunk vele, de azért kell egy kutyaimádat és hozzáértés.

Örökbeadás

=> Oli lassan készen áll, hogy újra családban élhessen. Ha bárki magához venné Olit, ezzel új esélyt adva neki, Budapest és környékére örökbeadási szerződéssel adjuk örökbe.